Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно свободното движение на скоростния лост+решение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно свободното движение на скоростния лост+решение

Здравейте,
    Скоро четох такава тема и как се сменя целият пластмасов накрайник на лоста и колко много струва и си казах "да чукам на дърво"...Обаче днес както си карах и изведнъж какво мислите че стана...Като почна скоростния ми лост да се шматка във всички посоки и да не мога да нацеля скоростите... Лелеее-викам си, олекнах със 100 и кусур лева. Звъня на майстора ми, таман утре ще си сменям тампони на преден десен носач, мислейки направо да направя и двете неща, казвам му симптомите и той вика "аааа, знам кво е тва, купи си пластмасовия накрайник за скоростния лост направо и идвай, смяната около 50 лева за труд". Примирих се аз, заголих врата, за да е по-удобен за брадвата, обаче взех че казах на един приятел за проблема. И той вика "чакай бе, дай първо да проверим". Хубаво че го направихме. Оказа се неква глупава пластмасова втулка, колко 10 стинки некъде диаметър, намираща се в метално легло. В нея влиза една метална ос, завършваща накрая с метална ябълка, като този механизъм отговаря за хода на скоростния лост. Втулката струва 2лева, смяната засега не знам колко, ама надали е 50 Така че дано съм ви полезен, за да не дадете 100лв, вместо 2+Х, както щеше да се случи в моят случай.
    PS. Всичко се намира под маншона на скоростния лост, под един гумен предпазител.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

А някой може ли да каже как се сменя тва да се пробвам сам.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Не знам тая втулка от къде е ама тва пластмасовото е играчка да се смени. Без канал или подемник неможеш. Между другото май е същото и на 145/146 - аз сменях на мойта 145-ца
      '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
      Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
      Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Оказа се, че и при мен е счупена. Взех си втулка, ама така и не успях да я набутам върху ябълката И без това тези дни ще сменям целия бял чарк, така че ще си изчакам.
        156 1.8 TS 98

Comment

Working...
        X